При вирусните заболявания антибактериалната терапия няма абсолютно никаква полза. Когато нещо

...
При вирусните заболявания антибактериалната терапия няма абсолютно никаква полза. Когато нещо
Коментари Харесай

Симидчиев: През миналата година 70% от хората с COVID са били лекувани с антибиотици

При вирусните болести антибактериалната терапия няма безусловно никаква изгода. Когато нещо не прави работа, от него се получават само и единствено рисковете. Това сподели в изявление за БНР преди конференция по тематиката за антибиотичната резистентност пулмологът доктор Александър Симидчиев, народен представител от Демократична България. Според Симидчиев казусът е елементарен за административно решение, само че е по-трудно да се промени настройката на лекарите, които предписват антибиотик профилактично, за всеки случай.

През предходната година 70% от хората с Covid са били лекувани с антибиотици в амбулаторната процедура, цитира данни пулмологът.

" Изминалата година беше изключително тежка. По времето на Covid всеобщо в доболничната помощ се изписваха антибиотици, от време на време по два, по три антибиотика. Догодина е доста евентуално тези антибиотици да имат понижена успеваемост “, разясни доктор Симидчиев.

Той е безапелационен, че всеобщото изписване на антибиотици е пристигнало от " чувството за риск и за изтощение против този вирус “ и дефинира това като огромна неточност във връзка с публичното здраве.

Бактериите стартират да се приспособяват към антибиотиците, по тази причина следва пациентите да не бъдат излишно излагани на антибиотици, добави Симидчиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР